Friday, 22 March 2013

Alternatif lain


Assalamualaikum w.b.t


Today is friday. I love friday so much. Jumaat lah penghulu segala hari. Jumaat lah hari dimana kita nak maximize-kan ibadat kita (hari lain pun patut maximize juga, bukan Jumaat je) Hari jumaat jugak aku ada satu kelas je. Satu jam pula tu. you know how happy I am right nowww


Bila hari Jumaat, mesti dalam otak aku nak pikir balik. Mesti. Sebabnya duduk kolej time weekend tak berapa seronok. Ye lah, semua members ada yang balik, ada yang keluar dengan kawan dieorang. Kalau nak join keluar pun bukannya ada duit sangat aku ni. Abang MARA pun tak bagi nafkah lagi ni. Senior cakap biasanya after 3 bulan baru dapat. Dasyat dasyat. Memang sekarang ni aku tengah ikat perut ni. Makan tiap hari pun ala kadar je. Sedih kan?


Ok, biasanya weekend kat asrama mesti basuh baju kan. Washer machine mesti selalu penuh sebab orang guna. So, cari la alternatif lain, basuh guna tangan je. Tapi tapi tapi nanti nak sidai baju mesti limited gila. Semua berimpit. Time tu mula lah orang tolak-tolak baju kita. Penting kan diri sendiri je. Sakit hati den. Aku tak suka orang macam tu. Beragak la sikit bro. Hok alohh. Then aku mula la cari alternatif lain, basuh baju and sidai baju dekat rumah! HAHA. Heaven okay. Tak perlu berebut. Baju pun cepat je kering. Tak payah nak stress stress sidai baju kat asrama tu. Lol.


Yang tu adalah salah satu kenapa alu suka duduk kolej yang dekat dengan rumah. Eventhough value berdikari dalam diri aku ni kurang. Hehe.



1 comment:

  1. Ipta boleh pinjam MARA ehh??
    Saya ingt x boleh..

    ReplyDelete