Tuesday, 13 November 2012

Ikan sweet sour


Assalamualaikum w.b.t


I think it is not too late for me to wish all the Indian Happy Deepavali :-)


Today is Wednesday and I have class today. Hmmm, budak sekolah semua dah mula bercuti. Seronoknya mereka! Jealous tahu tak. Apa-apa pun, selamat bercuti everyone! :-)


And balik kelas tadi mama tanya nak masak ikan sambal or sweet sour. Then aku jawab la sweet sour sebab ingatkan mama yang nak masak. For your infomation, sweet sour mama sedap superb daboom lah! Air tangan ibu memang tak dapat dinafikan kan :-) But then, mama suruh aku search resepi. Rupa-rupanya mama suruh aku masak. Hmm. Aku ni bukannya pandai memasak pun. And this is my first ikan sweet sour! And I'm happy for it sebab first time buat terus menjadi. Hehe


Like I mention before, aku tak berapa reti memasak. Dah umur nak 20-an pun tak reti reti lagi kan. Susah la nak jad isteri solehah macam ni. But but but, I will try my best to sharpen my cooking skill for my future husband ♥


Ikan sweet sour with sayur brocolli

Brocolli is my favourite! Mesti kena ada ni kalau buat sayur. Hehe


Salam.

2 comments:

  1. tak reti masak jugak

    ReplyDelete
  2. Tak apa. Sempat lagi belajar masak ni. Hehe

    ReplyDelete